logo7 transp

Åpningstider

Mandag: Lillestrøm
Tirsdag : Lillestrøm
Onsdag: Lillestrøm
Torsdag: Enebakk
Fredag:
(Enebakk)
Lørd. og Søn.: Stengt

 

NB! Mandag tom. onsdag jobber jeg i Lillestrøm. Torsdager og noen fredager jobber jeg i Enebakk.

 

Åpningstidene er fleksible og etter avtale.

Bestilte timer som ikke benyttes, blir belastet i sin helhet dersom timen ikke er avbestilt minst en virkedag før.

Kontakt oss

Storgata 9 B
2000 Lillestrøm

Prestegårdsveien 1
(under Joker i Kirkebygda)
1912 Enebakk

Tlf.:     99 63 98 23
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Autoriserte Fotterapeuter

logo

 

  • har unik helsefaglig kompetanse på føtter
  • har gode kunnskaper om gangmønster og sammenhengen mellom fottøy og fotlidelser
  • behandler lidelser knyttet til hud, skjelett og negler på fot.

Hva er BFS såler?

Barefoot Science innleggssåler er et patentert innleggssåle system som stimulerer, styrker og rehabiliterer fotens muskler. Med hvert par følger det med 4-7 plugger som settes inn med progressive intervaller inn i et hulrom under sålene. Hver av disse pluggene er forskjellige i form og tetthet, og når plassert under foten vil de skape en kontrollert motstand som styrker fotens muskler og ligament.

 

Fordeler ved Barefoot Science innleggssåler:

Fungerer som et rehabiliterende treningsprogram rett i skoen.

Patentert Barefoot Science Arch Activation for å etterligne fysikken ved å være barbent for å gjenopprette fotens naturlige funksjon og styrke svekkede forbuer.

Sikker, lett og naturlig langsiktig lindring.

Forbedrer blodsirkulasjonen i foten og reduserer dannelse av kallositeter (hard hud).

Dramatisk forbedring i holdning, balanse og ganglag.

Effektiv for et bredt spekter av fotrelaterte problemer, for eksempel plattfot, hulfot, plntar facitt, ahilles problemer, kne-, hofte- og rygg smerter og mye mer....

Den eneste sålen på markedet som reduserer overgangsperioden når du bytter fra tradisjonelle løpesko til en barfot/minimalistisk sko.

Brukes av profesjonelle innen friidrett, fotball, rugby, vektløfting, kunstløp og løping - for maksimal komfort og forbedret ytelse.

 

Hvordan Barefoot Sience sålene virker:
Mekanismen som styrker fotens indre muskler.
 

Barefoot Science progressive tilnærming er i tråd med atletiske opplæringsprogrammer hvor musklene stadig og gradvis blir utfordret, noe som gjør at musklene blir styrket på en gradvis måte. Barefoot Science's kuppel teknologi er strategisk formet og plassert for å samhandle med et nøkkelområde i foten. Dette området tilsvarer fotens massesenter, plasseringen av kroppens aktiviteter gennom foten. Kuppelen i sålen introduserer stimuli/stress til undersiden av foten og i og med at kroppen er en levende organisme vil den unngå stress. Gjennom gradvise muskelsammentrekninger løftes foten fra kuppelen for dermed å redusere trykket. Barefoot Science gjengir muskelstimuleringen som skjer naturlig når du går barbent i sand og gress.
Innleggssålen fokuserer på bruk av kroppens eget sensoriske persepsjon og propriosepsjon ved å innføre en mild stimulans til fotens midtpunkt. Kroppens naturlige respons til stimuli er å trekke seg unna og dermed er en serie av kontinuerlige muskelsammentrekninger begynt. På samme måte som et progressivt styrketreningsprogram i et helsestudio bruker vekter, brukes pluggene under foten for gradvis å styrke musklene. Så i motsetning til konseptet ved å støtte, avlaste og dempe er konseptet her å styrke og rehabilitere.

 

Hvordan brukes sålene?

Man begynner med plugg nr. 1 og bruker denne minimum 1-2uker, eller til man ikke kjenner pluggen. Dersom man er veldig stiv og har vondt i føttene kan man begynne å bruke sålene uten plugger. Deretter går man gradene opp til toppnivåene 4, 6 eller 7, avhengig av hvilken såle man bruker. Dersom man slutter å bruke sålene i en periode kan det være aktuelt å gå tilbake et eller flere nivå når man begynner å bruke sålene igjen. 


Når man bruker BFS sålene er det viktig at man ikke snører skoene så stramt som man vanligvis gjør. Det er viktig at den mediale bue har rom til å bevege seg på.

 

Hva skjer når man bruker Barefoot Science innleggssåler?

I løpet av de to første måneder ved bruk av Barefoot Sciencce Foot Strengthening System vil kroppen gjennomgå en fase med justering av bløtvev. Dette er den første perioden når musklene som støtter foten, blir trenst til å fungere på en mer naturlig og sunn måte. Etterhvert når muskelfunksjonen forbedres, vil mobiliteten i leddene øke og beina justeres for bedre å tåle økte belastninger. Enkelte personer kan oppleve "nye" buer og smerter i muskler og ledd etterhvert som krppen justeres, noe som er en normal forekomst i de flese rehabiliteringsprogrammer. Disse "nye" buer og smerter kan forekomme på ulike steder og til ulike tider i løpet av denne justeringsperioden, - igjen, dette er normalt. Hvis disse symptomer vedvarer i ett område lenger enn to uker, eller hvis de øker i intensiet, kan det være et resultat av ubehandlet arrvev som kan skyldes feilstillinger i foten relatert til fottøy eller skade. Om dette er tilfelle, gå tilbake til et lavere nivå eller avbryt bruk av sålene.

 

Hvem kan ha nytte av å bruke Barefoot Sccience innleggssåler?

De fleste vil ha nytte av å bruke sålene, på samme måte som alle mennesker har godt av å trene for å styrke musklene.

 

 

 

 

Fotterapeuten - en naturlig del av den offentlige helsetjenesten!

Copyright © 2020. All Rights Reserved.

Storgata 9 B | 2000 Lillestrøm |Telefon:99 63 98 23| E-post:mayliss.antonsen@gmail.com | Org. nr.: 986 553 681